Tsja…, hoeveel sambal eten is genoeg? Hoeveel softijs likken is genoeg? Hoeveel alcohol drinken is genoeg…? Ook in het geval van cannabis, is dit helemaal afhankelijk van het individu en in sommige gevallen zelfs van de cultuur. We snappen dat je hier als lezer niets mee opschiet, maar veel duidelijker kunnen we het antwoord niet maken. Wel kunnen we wat ‘beginners-tips’ overhandigen, zodat je geen slechte eerste ervaring met cannabis opdoet. Het is aan jou om verdere ontdekking van cannabis te doen. Wij raden kleine stapjes aan.

Of je nu van plan bent om je cannabis-ervaringen aan te vangen met roken, dabben, vapen of eten, het belangrijkste is dat je je beseft dat je altijd meer kunt nemen. Laten we duidelijk zijn; het eten van bijvoorbeeld spacecake heeft een minder controleerbaar effect, dus raden we aan om je niet direct te storten op een volledige cake, maar beperk je tot een half plakje. Ook voor roken en verdampen geldt; neem 1 hijs(je) en als je een kwartier later nog niets voelt, neem dan nog een hijsje en bouw dit uit naar het gewenste niveau.

Voor bijna alle eerste keren van iets geldt dat je er toch een bepaalde spanning voor opbouwt. Deze spanning is gezond en zorgt ervoor dat je voorzichtig doet. Luister naar dit gevoel en laat je niet pushen door groepsdruk.

Daarnaast kan het voorkomen dat een eerste of tweede ervaring tot niets lijdt. Je lichaam kan het nodig vinden om de cannabis stoffen eerst te ‘snappen’, voordat het effect ook echt doorkomt. In veruit de meeste gevallen zal een volgende poging een meer gewenst effect geven.
Als je lichaam de stoffen eenmaal snapt, dan blijft dat ook zo. Na jaren van cannabis onthouding weer eens een keertje proberen? Je hebt gelijk effect!

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?