Stichting Vakbekwaamheid Cannabis Keten

Stichting CannaWijzer heeft vanuit het consumentenbelang in verschillende gemeenten invloed op wijzigingen in het lokale coffeeshopbeleid. Het landelijke coffeeshopbeleid is sinds een aantal jaren volop in opspraak. Gemeenten zoeken naar lokale oplossingen om het landelijke gedoogbeleid vorm te geven. Een deel van de oplossing ligt bij het verder professionaliseren van de coffeeshopsector. Lokale experimenten met gecontroleerde wietteelt zullen uiteindelijk de laatste schakel zijn in een gesloten transparante cannabisketen. Hiermee wordt de toekomst van coffeeshops als “cannabisspeciaalzaak” verder gewaarborgd voor ons als consument en bezoeker van de coffeeshop.

CannaWijzer is ambassadeur en mede-ontwikkelaar van het keurmerk voor coffeeshops te Haarlem. Dit keurmerk wordt steeds regelmatiger genoemd bij nieuwe beleidsontwikkelingen zoals het VNG rapport “Het failliet van het gedogen”. Eén van de gestelde criteria van het keurmerk is vakbekwaam personeel. Deze scholingseisen, met een aantal vakgerichte (praktijk)onderdelen, is de basis geweest van deze eerste training “Vakbekwaamheid Cannabis Verkoper”. Hoe de samenwerking tussen SVCK, de coffeeshopsector en CannaWijzer (WeSmoke) tot stand is gekomen is te zien in de kennismakingsvideo van de SVCK.

 

Preventie in de coffeeshop is een actueel onderwerp. De samenleving vraagt om opgeleide medewerkers van coffeeshops die met kennis van zaken hun klanten en omgeving kunnen voorlichten. Met de training Vakbekwaamheid Cannabis Verkoper biedt SVCK een belangrijke bijdrage aan de verdere professionalisering en regulering van coffeeshops. De stichting is landelijk actief en geniet belangstelling van overheidsinstanties, coffeeshopmedewerkers en ondernemers. Met dit complete aanbod richt de training van SVCK zich op het gehele spectrum van de coffeeshopketen en haar consumenten.

Stichting We Smoke verzorgt het onderdeel "consument en beleid"

Stichting CannaWijzer verzorgt het onderdeel “consument en beleid”

De dienstverlening van SVCK is met feedback vanuit gemeenten, politie, verslavingszorg, consumenten en de coffeeshopsector gerealiseerd.

De training cannabisverkoper van SVCK is samengesteld met medewerking van het Trimbos instituut en Jellinek Amsterdam.

Meer informatie over opleidingen voor coffeeshoppersoneel op de website van SVCK

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?