Onderstaande oproep staat op Justiceforjohan.nl

Onlangs werden Johan van Laarhoven en zijn vrouw, mede door toedoen van het Nederlands Openbaar Ministerie, in Thailand veroordeeld tot respectievelijk 103 jaar en 18 jaar celstraf voor het witwassen van geld. Dit geld heeft Johan in Nederland op rechtmatige wijze verdiend door dertig jaar lang vier gedoogde coffeeshops van The Grass Company te exploiteren.

Het gedoogbeleid zorgt voor veel onduidelijkheid en verwarring in binnen- en buitenland. De zaak van Johan van Laarhoven is hier een duidelijk voorbeeld van. Hij lijkt slachtoffer te zijn geworden van het falende gedoogbeleid van de Nederlandse overheid en een dubieus vervolgingsbeleid in binnen- en buitenland. De rechtszekerheid van Nederlandse ondernemers en werknemers in de coffeeshopbranche wordt hierdoor op losse schroeven gezet. Dit geldt ook voor elk ander beroep dat in Nederland gedoogd of toegestaan wordt, maar wat in Thailand verboden is. justiceforjohan_300pxDenk o.a. aan casinomedewerkers (gokken is in Thailand verboden) en medewerkers van abortusklinieken (het plegen van abortus is in Thailand verboden). Dit alles met als zeer triest dieptepunt de veroordeling van Johan van Laarhoven en zijn vrouw Tukta. Een veroordeling voor feiten welke in Nederland toegestaan zijn.

Met deze handtekeningenactie willen we de Nederlandse overheid ertoe bewegen om Johan van Laarhoven (en zijn vrouw) naar Nederland terug te halen en hen een eerlijk proces te laten ondergaan voor een Nederlandse rechter. De Thaise rechter heeft namelijk geoordeeld dat Johan van Laarhoven in Thailand noch overtredingen, noch misdrijven heeft begaan.

Onderteken de petitie: Johan van Laarhoven moet een eerlijk proces krijgen op Nederlandse bodem.

Stuur een berichtje: Johan stelt een persoonlijk bericht zoals een brief of een kaartje zeer op prijs!

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?