Door: Redactie                      29 januari 2020
—————————————————————————————————————————————–

Als consumentenorganisatie verzamelen wij al vanaf 2010 achtergrond informatie over cannabisconsumenten. We hebben in de afgelopen jaren veel feedback gekregen vanuit binnen- en buitenland. Berichten via Twitter en Facebook komen met enige regelmaat binnen maar vooral rechtstreekse mails en berichten via het Meldpunt van deze website hebben aan populariteit gewonnen. Het onderwerp ‘consumentenbelang’ speelt blijkbaar meer en meer een rol binnen de cannabis- en coffeeshopcultuur.

Door de toenemende nieuwsberichten over cannabis en de legalisering wereldwijd lijkt het besef er onder consumenten en patiënten te zijn dat het hoog tijd is voor een eerlijk en transparant cannabisproduct, ook in Nederland.

Onderstaand hebben wij een opsomming gemaakt uit een reeks meldingen die bij ons zijn binnengekomen. We hebben zomaar een greep gedaan uit een aantal bijzondere berichten. Sommige van de berichten hebben we direct van een tevreden antwoord kunnen voorzien en andere nemen wij voor kennisgeving waar. We beantwoorden in principe elk binnengekomen bericht. Eens in de zoveel tijd inventariseren we deze berichten en gebruiken de informatie in onze werkzaamheden en gesprekken met de coffeeshopsector of tijdens de politieke lobby.

Onderstaande berichten zijn geanonimiseerd zodat de afzenders onbekend blijven. Het zelfde geldt voor de genoemde coffeeshops. Veel klachten gaan over vervuilde of onbetrouwbare wiet. Stichting CannaWijzer is zich ervan bewust dat coffeeshops in het huidige gedoogbeleid onmogelijk garanties kunnen geven op de kwaliteit van hun product. Testen is nog steeds verboden helaas. Om die reden is het onterecht om een coffeeshop als enige schuldige of als direct verantwoordelijke aan te wijzen. Onze wetgevers zijn nu vooral aan zet!

Deze berichten moeten voor alle betrokkenen vooral een aanmoediging zijn om de vrijheid, de veiligheid en de volksgezondheid van de cannabisconsument centraal te stellen.

Bedankt voor de berichten en blijf dus vooral, melden en vertellen!

Meldpunt Cannabis Consumentenbond——————————————————————-

NB. Berichten zijn één op één overgenomen van de schrijver en niet gecorrigeerd op schrijf- of taalfouten.

Bericht inhoud:

Geachte heer/mevrouw,
Is er ook een meldpunt voor klachten over coffeeshop. Sinds een tijd heeft coffeeshop /// de weegschaal weg gehaald, althans voor de consument en sindsdien zitten er grote verschillen in de hoeveelheid die je krijgt. Op het moment dat er veel voorraad is krijg je gewoon de hoeveelheid die je betaald, echter heel vaak is dit niet het geval en krijg je soms wel 0.7 gram te weinig!!!! Waar kan ik hier een klacht over indienen? Mvg,

Bericht inhoud:

Beste mensen van CannaWijzer,

Ik ben een medicinale wietroker die dankzij hennep enigszins normaal kan functioneren. Het grootste gedeelte van mijn volwassen leven gebruik ik dagelijks een kleine hoeveelheid en dit bekostig ik allemaal zelf, omdat het onmogelijk is om het op doktersrecept te krijgen.  Daarvoor moet je MS hebben of aan de chemo kuur zitten in dit bekrompen land.

Van mijn armoedige arbeidsongeschiktheid uitkering koop ik dus iedere maand een kleine hoeveelheid wiet (a €100,-)  (terwijl ik het geld eigenlijk niet kan missen), zodat ik zo goed en kwaad als het gaat toch nog een beetje kan functioneren en kan meedoen in de maatschappij.

Al die jaren koop ik de wiet in verschillende Rotterdamse coffeeshops en tot een paar jaar geleden was dat geen enkel probleem. Nu de laatste jaren echter word ik bijna in iedere shop regelmatig afgescheept met zeer slechte wiet. Zo ben ik wel eens thuis gekomen met wiet die verdachte glitters in de wiet had (ik vermoed ijzer vezels) of gewoon wiet dat een slechte oogst is en smaakt naar gras en vrijwel geen werkzame stof heeft (onverkoopbare meuk).

Nu ben ik iemand die er uit ziet als iemand die makkelijk genaaid kan worden door mijn ogende zwakke gezondheid en de shops maken daar handig misbruik van, want ik kan als klant er toch niets tegen doen. Ik als iemand die voor medicinaal gebruik wiet koopt heeft geen consumentenrechten en kan nergens aan de bel trekken (behalve bij jullie) als mij keer op keer troep word verkocht. En door mijn slechte fysieke gesteldheid ben ik ook niet in staat om de hele stad door te reizen op zoek naar een shop die wel ‘eerlijk’ is.

De reden van mijn schrijven is mijn laatste bezoek aan de coffeeshop ////. Ik heb daar een zak (a €16,-) PowerPlant gekocht en deze wiet is echt de meest gore bedenkelijke troep waar ik ooit mee ben afgescheept. In de laatste 25 jaar heb ik nog nooit zulke slechte vieze wiet gerookt dan dat van die coffeeshop. Er zit een hele rare vieze muffe smaak aan de wiet en ik denk dat ik niet eens wil weten wat er met die wiet is gebeurd. Het is in ieder geval duidelijk dat dit niet zo maar een slechte oogst is of chemicaliën die je wel eens aantreft in slechte wiet.  Er is iets anders flink mis met die wiet.

Uiteraard ga ik die wiet niet verder oproken, dus moet ik nu weer mijn portemonnee trekken om wederom wiet te halen in een andere shop en dan maar weer hopen dat ik deze keer niet genaaid word, met geld dat ik eigenlijk niet heb. Ik moet nu letterlijk een noodpotje geld aanspreken om toch de voor mij noodzakelijke hoeveelheid wiet te hebben (anders is het de rest van de maand een lichamelijke hel voor me).

Die slechte wiet van coffeeshop //// heb ik niet weggegooid, want ik beschouw het als bewijsmateriaal tegen die slechte shop. Dit soort coffeeshops zouden helemaal geen bestaansrecht mogen hebben als ‘legale winkel’, maar gesloten moeten worden. Ik weet niet of jullie iets met die wiet kunnen? Zo ja, dan is het geen probleem voor me om een sample naar jullie te versturen.

Mijn schrijven aan jullie is een klaagzang van onmacht en frustratie. Er is geen instantie waar ik kan aankloppen, want in de ogen van de overheid ben ik een ordinaire drugsgebruiker die helemaal geen consumentenrechten verdient.  Terwijl de realiteit is dat ik me dankzij deze bekrompen en repressieve overheid me suf betaal aan zelfmedicatie, omdat dat plantje mijn ‘live giver’ is geweest al die jaren. Het is dankzij hennep dat het met me relatief goed gaat en ik nog wat dingen kan ondernemen in het leven en ik me niet compleet waardeloos voel binnen de maatschappij.

Met vriendelijke groet,

Bericht inhoud:

Beste…. Ik ben op zoek naar een vertrouwd adres waar ik biologische THC-olie kan kopen. Kunt u mij daarbij helpen?

Vriendelijke groet,

Bericht inhoud:

Mijn vrouw wil in haar strijd tegen haar longkanker aan de slag met RSOlie. Wij worden ondersteund door de betreffende artsen, maar onze zorgverzekeraar vergoedt niet.

Gelet op de hoeveelheid cbd/thc-olie voor een RSO-kuur én omdat wij zeker willen zijn van cannabis zonder allerlei chemisch (bestrijdings)middelen, zoeken wij contact met personen die ons aan betaalbare en goedkope (knipselafval) kunnen helpen.

Kunnen/willen jullie in deze iets voor ons betekenen?

Bericht inhoud:

Ik ben gisteren in //// geweest.

Daar gevraagd naar voorgedraaide hasj,  die heb ik zonder vragen, welke Etc mee gekregen.

Ik ben na 2,5 trekjes volledig van de wereld geweest.

Normaal als ik in een shop kwam, en ik doe dat maximaal 2 x per jaar,  wordt er gevraagd, hoe en of wat, hoe sterk Etc.

Voor de eerste keer in //// geweest,  maar zeker ook voor de laatste keer.

Bericht inhoud:

Ik koop bijna altijd gruis. Kwaliteit was altijd prima, maar de laatste maanden is het niet te roken. Alsof je stof en haren rookt. Onder een vergrootglas zijn inderdaad haren te vinden.

Alle coffeeshops op R’dam Charlois hebben dit opeens! Zowel coffeeshop ////, als //// en de ////.

Klagen kan, maar wordt me niet in dank afgenomen.

Ik zou graag willen dat ik mijn wiet zou kunnen laten testen.  Ik word een beetje bang namelijk… Wat als ze het van een asbest vloer hebben geveegd ofzo?

Met vriendelijke groet,

Bericht inhoud:

Goeiedag,

Ik rook nu 14 jaar wiet. In de begin jaren was de wiet van goede kwaliteit en je kreeg de soort die je kocht. Nu kom ik in de shop en voor ik wiet koop moet ik het inspecteren of het er wel redelijk uitziet. Goede kwaliteit wiet is zeer zelden te koop en als die er is willen ze er 12 euro voor hebben. Het is soms zelfs zo dat ze wiet van 10 euro die heel goed is uurder maken na week omdat de wiet van 12 euro slecht is. De productnamen zijn altijd hetzelfde en de wietsoorten die het horen te zijn, zijn het zelden. Dat zou mij niet eens wat boeien als de wiet gewoon van goede kwaliteit zou zijn. De laatste jaren krijg je regelmatig wiet met schimmel of mijt erop. Dit rookt niet en ik krijg er dan ook zware last van de keel en luchtwegen. Daarnaast zitten er vaak nog de middelen van het kweken in de wiet omdat deze niet gespoeld wordt en van groothandelaren afkomt. Hier betaal je gemiddeld 10 euro voor gram NLX wat ze nooit als NLX verkopen maar als Bob Marley. Dan heb je white widow maar dat is meestal ook gewoon NLX van mindere kwaliteit.

Wanneer ik iets koop wil ik gewoon de garantie dat het product schoon en van goede kwaliteit is. In de winkel weet ik ook waar ik aan toe ben en als ik een bruin brood haal dan is dat gewoon een bruin brood. Vaak als ik wiet heb gehaald voel ik me achteraf genaaid door de coffeeshop hier. Hun maken misbruik van ons waardeloze beleid en ik als roker betaal de hoofdprijs.

Groeten

Bericht inhoud:

Is er iets wat ik voor u kan betekenen of u voor mij? Ik ben uitbehandeld qua pijn en gebruik sinds 2 jaar medicinale cannabis van de apotheek. Hiervoor gebruikte ik vervuilde cofeeshopwiet waar ik meerdere gezondheidsklachten van kreeg. Maar mijn verzerkering gaat dit jaar stoppen met vergoeden zoals alle verzekeraars in nederland. De enige die nog vergoed is Delta Loyd Top, wat 287 euro per maand kost. Ik leef omdat ik ben afgekeurd van 844 euro en dit is niet te betalen. Nu heb ik contact gehad met D66 die in overleg is getreden met burgemeester ivm eigen kweek toestaan zoals in Vlissingen. En onze burgemeester is vol tegen en weet niet eens waar hij over praat. Hoe kan ik dit aanpakken, de fractievoorzitter wil een gesprek aanvragen met mij en de burgemeester. Hoe kan ik dit het beste aanpakken. Vorig jaar is namelijk mijn 3 mediwietplanten uit de tuin gehaald door de politie terwijl ze 4 dagen ervoor toestemming hadden gegeven. Ik ben enorm benadeeld toen kon geen eigen olie maken en dus geen beschikking over verschillende soorten voor mijn diversiteit aan aandoeningen zoals 3 hernias, polyneurpathie, burning mouth syndrome, dunne en dikke vezelneuropathie , artrose over rug en nek wervels en fibromyalgie. Ik kan niet zonder cannabis dan ga ik kapot van de pijn, het is nu al moeilijk te dragen. Maar voor de behandeling met cannabis had ik euthenasie aangevraagd, dus de behandeling helpt zeker! Ik wil niet dood en wil door met leven en niet als crimineel gezien worden. Wat kan ik doen. Op dit moment loopt er een zaak, ik heb het OM via een recherchebureau gevraagd mij schadeloos te stellen ivm vorig jaar, hier is nog niks over concreet. Zeker na het besluit van de burgemeester zie ik hier ook niks van komen. Deze burgemeester //// moet nodig bijgeschoold worden. Ik hoop dat in dat gesprek te kunnen doen maar ik kan wel wat argumentatie erbij gebruiken en wil hem een soort informatiepakket overhandigen is dat iets waar jullie me missscien mee kunnen  helpen? Ik zou ook graag ambassadeur worden.

Vriendelijke groet,

Bericht inhoud:

Hallo,

Gisteren heb ik haze gehaald bij de coffeeshop //// in Amsterdam

Bij thuis komst zie ik in 1 top dat er raar vet op zet! Ik rook jaren en die heb ik nog nooit gezien!

Ik ben terug geweest, maar moest in de avond terug komen. De jongen aan wie ik het liet zien heeft de top kapot gemaakt dus kan het nu moeilijk aan tonen!!

Groetjes

Bericht inhoud:

Tegenwoordig als je wiet koopt in coffeeshop is het zo slecht dat het bijna geen wiet te noemen is.

Zeer schadelijke pesticide in de plant.

Chemische bestrijdingsmiddelen.

Natuurlijke wiet hoor je te ruiken is niet meer.

Ook de prijs is zeer gestegen de afgelopen jaren.

Jammer dat er geen concrete controle op is.

Natuurlijke wiet biologische wiet is niet meer te koop in coffeeshops .Erg triest. Weet de overheid hiervan?

Geen goed gedoogd beleid.

Ik vindt dat dit anders moet.

Bericht inhoud:

Ik wil graag een melding doen van zeer slechte wiet die verkocht wordt in Nederland.

Cannabis is geen cannabis meer. De wiet zit vol chemische rotzooi blad en tak. Kristallen die op de wiettop horen  zijn niet aanwezig.  Stoned wordt je er absoluut niet van. Ook de geur is verdwenen. Neem een natuurlijke wietplant uit de tuin en de aroma komt je tegemoet.

Ook erg duur voor geen echte ongezonde wiet.

Mij  vraag is komt hier verandering in  in Nederland . Dit is nl. erg ongezond!

Bericht inhoud:

Tegenwoordig worden er veel kwekerijen opgerold. Zeer slechte wiet in shops. Veel tak en blad wat ze verkopen. Zeer chemische stoffen.

Waarom wordt er hier niks aan gedaan in Nederland?  Stoned wordt je er niet van. Ongelooflijk dat deze shit wel zo op een gedoogde manier verkocht mag worden!

Waar je kunt je met dit soort vragen nog mee terecht?

Alvast bedankt.

Bericht inhoud:

Beste,

Pas geleden was ik in eeb coffeeshop, met een paar vrienden. Omdat we al wiet hadden, besloten we om ergens waar het relaxed leek een drankje te doen en een jointje te roken. Toch werd toen we een drankje gingen bestellen ons vriendelijk (niet helemaal) verzocht om wiet te kopen, anders mochten we ook niet ieta anders bestellen en daar te zitten.

Ik ben persoonlijk gewend, en vind het niet meer dan logisch dat in horeca gelegenheden, zoals o.a. een coffeeshop consumtie verplicht is. Maar het lijkt mij onwaarschijnlijk dat opgelegd wordt wat de consumtie precies inhoud…

Wat ik me eigenlijk afvraag is of dat een normale gang van zaken is?

In den haag niet in ieder geval.

Groet,

Bericht inhoud:

Geachte heer/mevrouw,

Ik wil graag ambassadeur worden van deze organisatie. De directe aanleiding om ambassadeur te worden is de expliciete strafbaarstelling van het besturen van een voertuig onder invloed van cannabis. Artikel 8 lid 5 wegenverkeerswet in combinatie met artikel 3 lid 1 sub b Besluit alcohol, drugs en geneesmiddelen in het verkeer verbied het besturen van een voertuig als er meer dan 3 milligram tetrahydrocannabinol per liter in het bloed zit. Drugs horen uiteraard niet in het verkeer thuis maar aangezien het vrijwel onmogelijk is om te weten hoeveel tetrahydrocannabinol er in je bloed zit en mensen die regelmatig blowen vrijwel constant boven die grens zitten (maar wel prima kunnen rijden) vind ik dit een zeer slecht stukje wetgeving. Ik wil dus graag met jullie kijken of we iets aan deze wetgeving kunnen doen.

Ik ben (uiteraard) een liefhebber van cannabis en een hobbykweker. Ik ben ook jurist (Ik rond waarschijnlijk over twee weken mijn WO bachelor af) en ben dus vooral geïnteresseerd in de juridische aspecten met betrekking tot de kweek en het gebruik van cannabis.

Met vriendelijke groet,

Bericht inhoud:

wanneer komt er toezicht op kwaliteit en prijs.  nu verkopen ze echt zwaar slechte wiet voor nog steeds dezelfde prijzen..niks kwaliteit prijs gebaseerd..

eigenaars van shops kopen nu alleen maar goedkoop wiet omdat ze toch dezelfde prijzen vragen..

dit kan niet meer,ik wordt er leip van.

niemand doet wat en hun graaien ons leeg oplichting.. en dan maar nog afvragen of de wiet geen gif bevat.. wie gaan we straks aanklagen als we ziek worden?

er is niemand verantwoordelijk!!  blijkbaar…

dit kan toch niet!! beter de shops sluiten.. want ik worst niet graag opgelicht en vergiftigt met bewerkt wiet…en is wel genoeg geweest eigenaars zijn al zwaarr rijk door ons op te lichten en de staat laat het maar toe..

Bericht inhoud:

Nu al 3 dagen heftige last van keel en longen. Hoesten Blow vaker heb dit noch nooit meegemaakt.

Deze wiet is van de //// voormalig ////.

Amsterdam- Noord

Naam wiet: special.

Bericht inhoud:

Geachte mevr/heer,

Al 25 jaar rook ik cannabis voor mijn geestelijke klachten, sinds tien jaar geleden is de wiet echt slecht geworden, het is een speld in een hooiberg geworden!! Kan nergens meer  goede cannabis vinden!!! Al het wiet wat ik rook is te chemisch of te licht  waardoor je niet meer positief stoned wordt, mijn geestelijke klachten verergeren door die troep!!!! enige medicijn wat ik had is kapot gemaakt door de regering ,en door geld beluste kwekers die geen liefde voor de plant meer hebben!! Al mijn geld verdwijnt naar eindeloze zoektochten naar goede wiet wat bijna is uitgestorven!!! Ben eindeloos raadt met vele andere cannabis patiënten, bedrocan is ook geen oplossing, ik snap niet dat bedrocan een marktleider is in verstrekking van cannabis, daardoor heb ik al helemaal geen vertrouwen meer!! Ik hoop dat de coffeeshop s aangepakt worden zodat de kwekers zich weer gaan aanpassen op de consument zodat er weer goede kwaliteit wiet verkocht wordt!!

Mgv

Bericht inhoud:

Geachte,

Ik ben in coffeeshop “////” te gorinchem geweest en heb hier 5 gram wiet “moonflower/critical” gekocht. Omdat ik in belgie(antwerpen) woon heb ik de wiet niet kunnen testen ter plekke omdat ik niet onder invloed terug wil rijden dus ik  heb het pas kunnen testen thuis. Thuis vastgesteld dan dat deze wiet duidelijk bewerkt is, de wiet ziet er hoog kwalitatief uit maar als je het rookt dan ruikt en smaakt het naar iets chemisch. Plus dat het gewoon 2 verschillende wietsoorten bij elkaar zijn gegooid terwijl ik veronderstel dat het een kruising is van de 2 soorten… Dus de dag erna, ben ik terug gereden om de wiet terug te brengen en in de hoop mijn geld terug krijgen. Aangekomen in de shop, lachte de 2 baliebediendes mij weg en zeiden ze dat ik niet kon bewijzen dat de wiet van bij hen kwam. En dit terwijl ik hier regelmatig kom. Dus dit grapje heeft mij 2 × €20 benzine plus de wiet 5 × 10,99p/g gekost, dit is gewoon €100 weggooid.

Nu was mijn vraag of ik ergens de wiet kan laten testen op vervuiling en als het vervuild moest zijn, of ik dan klacht kan indienen bij een officiele instantie?

Met hoop op spoedige reactie

Mvg

Bericht inhoud:

Beste lezer van dit bericht,

Omdat ik ben uitbehandeld met de intrathecale pijntherapie (de pomp staat op z’n hoogst) ben ik gaan experimenteren. Zodra ik weet welke ‘strain’ bij mijn pijn past kan ik de medicinale cannabis op recept gaan gebruiken.

(normaliter bestel ik het online, groot nadeel minimaal €100 door betaling in bitcoins)

Ik weet inmiddels dat een zware Indica met hoog THCgehalte het best ‘past’ dus ik ging toch op zoek naar een coffeeshop …

Daar aangekomen vroeg ik om een zware indica waarop mij gemeld werd: “oh dát weet ik niet, geen idee, weet je zelf welke naam daar bijhoort?”

Dat vind ik dus zooo jammer, een gemiste kans!

Horen ze niet gewoon te weten ‘wat’ ze aanbieden / verkopen¿?

Bericht inhoud:

Ik kom bij de coffee shop ////  in doetinchem En ik heb zo mijn twijfels over de weegschaal! de vrouw die mij hielp gooit wiet op de weeg schaal en ik wou 10 euro halen en er ligt 9,20 op ze gooit er nog wat bij en het word 10,29 Ze haalt er nog wat af om 10 te maken en het word 10,49 dus daar klopt niks van

Bericht inhoud:

Hoi,

kunnen jullie eens toelichten wat het voordeel is van een gedoogbeleid voor cannabis/wiet.

ik zie er namelijk geen voordelen van in en alleen maar ellende/kommer en kwel.

misschien kunnen jullie mij hiervan overtuigen, of niet.

Er raken steeds meer mensen verslaafd om mij heen en het zijn vaker jongens dan meiden.

school gaat niet goed meer na het gebruik en concentratie is bijna weg.

groeten,

anti wiet plantje

Bericht inhoud:

Ik werd gedwongen softdrugs te kopen bij hun, anders geen bediening en dus geen drankje. Het was dus niet mogelijk om alleen iets te drinken.

Toen ik aangaf het hier niet mee eens te zijn werd mij verteld dat ” anders verdienen we niet genoeg”

Tevens werd mij op onvriendelijk verteld dat ik aan moest schuiven bij andere en niet alleen aan een tafeltje mocht zitten.

Dit waren de nieuwe regels!

Als reactie op alles heb ik 3x uit ongeloof (koppelverkoop) mijn hoofd zachtjes op de barkruk geplaatst, en ben ik aangeschoven bij een ander tafeltje. 30 min binnen geweest en daarna zelf vertrokken.

2 maanden niet langs geweest omdat ik mij niet echt welkom voelde.

Toen ik daarna langs kwam op dinsdag werd ik gewoon voorzien van koffie door de bar medewerkster.Had deze op straat ontmoet en zij gaf aan dat ik gewoon bij haar koffie kon drinken zonder verplichte verkoop.

De zaterdag daarop werd ik ook gewoon bedient alleen na 20 min werd mij verteld dat ik een toegangsverbod had. Was niet op de hoogte hiervan. De reden was mijn 3x op bar kruk met hoofd.

Niemand kan mij vertellen hoelang dit verbod van kracht is.

Ik heb van andere vernomen dat de verplichte koop van softdrugs hun ook is overkomen. Dit zijn Nederlandse buurt bewoners.

Kom er pas 10 jaar. Op toeristen verdienen ze waarschijnlijk meer en hiermee willen ze de buurt klanten ontmoedigen.

Bericht inhoud:

Hallo! Ik kom al vanaf mijn 15e in ////. Ik ben nu 42 jaar. Ik mag al enkele jaren nu niet meer daar komen, alleen kopen en wegwezen. Ik ben er van overtuigd dat dat is omdat ik homosexueel ben.

Maar de reden die ze me gegeven hebben is dat ik volgens hen slecht heb gepraat over de //// op social media. De eigenaar had mij op straat aangesproken met de vraag of ik een dealer zou zijn. Nou nee en dat schoot mij ook in het verkeerde keelgat. (Ik kocht mijn wiet op straat ivm prijs kwaliteit kwantiteit verhoudingen en een vriendin van mij bestelde via mij wel eens wat) dat maakt mij geen dealer!

De klacht die ik heb is dat ik al jarenlang ernstige twijfels heb over de kwaliteit van de wiet en hash die zij daar verkopen en de hoeveelheid. Ernstige twijfels heb ik daarover.

Telkens als ik daar en ik weet afzonderlijk anderen met mij over vraag wordt ik met een smoes de laan in gestuurd met het feit dat dat gemeentelijk beleid zou zijn. Dat is de grootste onzin die er is die zij daar verkopen. Tevens is de //// ook nog de enige coffeshop in de gemeente waarmee zij een monopolie hebben. (Macht en arrogantie stralen ze uit.)

Nogmaals klaag ik al jaren over de kwaliteit/kwantiteit die zij verkopen. Ik voel me als of ik naar de kermis ben geweest.

Met vriendelijke groet,

Bericht inhoud:

beste meldpunt.

ik ben belg en rook toch zo graag een jointje om mijn avond wat te chillen.

nu door het beleid van de wietpas moet ik helaam naar roermond voor wiet . eind december heeft //// hun lijst aan gepast  wiet van 14e werd ineens 10e ik dacht ok wat fijn nu merk ik al een paar maanden dat de wiet heel slecht is ik heb een microsoop en ik zie vanalles er op zwarte punten op de wiet een soort van oranje suiker hars ik weet het niet wat het is je wors niet meer high van hun wiet  en zr zien er altijd zo donker groen uit ze hebben zelfs geen geur. ik hoop uit de bodem van mijn hart dat jullie hier iets aan kunnen doen want de dealer om de hoek verkoopt meer zuiver wiet dan de shop en dat begrijp ik niet ik ga al 10 jaar naar de shop en ik heb gwn gezien hoe het van goed naar slecht is gegaan. nederlands is zijn reputatie aan het verliezen. zoude jullie hier iets mee kunne doën. zou het erg vinden als we smerige kankerverwekende stoffen zijn aan het roken zonder medeweten.

bedankt dit was mijn verhaal.

Groetjes

Bericht inhoud:

Ik heb regelmatig gebruik gemaakt van de coffeeshop //// bij overtoom. Deze coffeeshop heeft ten eerste zeer crimineel en onbeschoft personeel in dienst. Ook zijn er overtredingen van de opium wet.

Verder wordt er echt slechte wiet verkocht die vol zaden zit en blaadjes. Ook is de wiet net zo vochtig als het weer in Nederland en dit kan echt niet.

Ook wordt er wiet verkocht die naar plastic ruikt en er vervuild uitziet. Dit wordt dan aangeprezen als de topper van de week. Deze coffeeshop zou gesloten moeten worden i.v.m. slechte wiet die naar plastic ruikt. Ook het criminele personeel is reden voor sluiting. De eigenaar //// is een of andere draaideur crimineel die ruzie heeft met allerlei andere criminelen en daarom wordt er regelmatig geschoten op de voordeur.

Bericht inhoud:

Vandaag heb ik wiet in Leeuwarden gehaald bij Coffeeshop ////. Thuis aangekomen en de joint gerold te hebben proefde ik meteen dat het zwaar verontreinigde wiet was. Dit is iets wat steeds vaker voorkomt in Leeuwarden. Ik ben hiermee terug gegaan en heb uitgelegd dat het geen Haze is en zwaar smerig is. De medewerker werd agressief en gaf er geen gehoor aan. Hij weigerde het terug te nemen en zei vroeg zelfs om een bonnetje. Toen ik zei dat ik gelukkig 5 minuten geleden had gepint bij hem de afschrift er wel bij wilde pakken, schoot dit helemaal de verkeerde kant op. De medewerker werd nog agressiever en begon wild om zich heen te zwaaien!

Ik baal hier van! Ik zie de kwaliteit sterk achteruit gaat zelfs van de duurste wietsoorten. Zonder blikken of blozen proberen ze van hun slechte lading af te komen door het gewoon te verkopen. En als je ze er mee confronteert krijg je een intimiderende houding. Als je mazzel hebt nemen ze het wel terug maar dan halen ze eraf wat je al in de joint hebt gedraaid ook al heb je er maar 1 hijs van genomen en mee terug genomen. Ik vind dit ronduit brutaal en misbruik maken van de wetteloosheid!

Bericht inhoud:

Om de kwaliteit te garanderen van de shops lijkt het mij handig een keurmerk aan ze uit te delen die aan strenge eisen hang. Zo zou ik het keurmerk afnemen indien de coffeeshop verontreinigde wiet verkoopt of waar andere misstanden plaatsvinden.

Daarnaast denk ik dat proefbewijs maandelijks de wiet van de coffeeshops gebeurt mag worden. Dit gebeurt met alle consumenten producten maar met cannabis nog niet. Ik ben als consument bereid meer te betalen als ik zeker weet dat ik goede cannabis kan kopen. Momenteel zit er totaal geen controle op en word de meest verontreinigde wiet verkocht. Als ik me er ziek van rook heb ik geen poot om op te staan als benadeelde!

Bericht inhoud:

1) Ik zou hierbij willen vertellen dat er continue troep vergeschoteld krijg, in de vorm van dat de wiet in de coffeeshops absoluut maar dan ook absoluut niet te vertrouwen zijn. Ik kocht bijvoorbeeld daarnet een zak van 1,7 gram (wiet naam Enemy of the state), aan de zijkant lichtbruin damp. Hierbij heb ik mijn verhaal verteld.!

2) Ik moet ook zeggen dat dit al jaren bij diverse coffeeshops is gebeurd en het blijft maar gebeuren, dat vervuild wiet in de loop der jaren rook de wiet niet eens naar wiet of het had een heel rare smaak of rare geur, het heeft me heel wat ellende gekost,diverse troep zo noem ik het/vervuild wiet bij voorbaat dank.
3) Het is me alweer overkomen deze keer is het coffeeshop //// dat vervuild wiet geeft en ik blijf erbij dat het grootschalig is, ik weet het bijna zeker believe that. Bij voorbaat dank..

4) Ik wou er nog aan toevoegen van dat het nogmaals een heel tijd nou aan de gang is. Er  ontstaan erdoor schade. Het verkopen van vervuild wiet beschadigd je meer dan je lief is…..

5) Het is al de zoveelste keer dat  dit mij weer gebeurd. Het lijkt wel of  dezelfde  gedoe weer veroorzaakt. Ik ben van mijn dat er heel wat dingen erbij komen kijken. Nogmaals vervuild wiet hoogstaannemelijk/vermoedens commerce troep. Bij voorbaat dan.
6) Het is alweer raak bij de coffeeshops gisteren bij //// en vandaag bij ////, het lijkt voor mijn gevoel dat er altijd naar elkaar op allerlei manieren je leven een helllllllllllllllllllllllll word gemaakt. Ik heb er geen antwoord op dit is geen goede zaak. Shit happens zeg ik dan maar. ¦

7) Ik zal er ook maar aan toevoegen van dat de wiet waaronder de pp(power punch) heel wat bijwerkingen heeft waaronder hevig maagklachten met damp zowel zwart als bruin en het maakt tijdens het opsteken net of er een bepaald stof inzit die er waarschijnlijk er niet bij had moeten zitten….

Bericht inhoud:

1) Goedemiddag na u gesprek van afgelopen vrijdag over de dubbele boekhouding van de coffeshop //// nu is het beleid er voort dat je er voor 1500 uur alleen maar contact kunt betalen en na 3 uur zeggen ze dat je kan pinnen maar is nog vaak een probleem , ik vindt die niet kunnen aangezien er altijd 1 pin automaat staat en je voor de gek wordt gehouden als je er wat van zegt deze klachten duren nu al een langere tijd en begint vervelend te worden maar de andere chips zitten

2) Na ons contact van afgelopen vrijdaf zal ik het nog even toe lichten per mail :

Coffeeshop //// ,

Wij komen hier al behoorlijk lang maar het laatste jaar is het beleid er hard veranderd nu is het voort zo dat de shop tot 1500 uur alleen maar contante betaling accepteert terwijl de pinautomaat gewoon op de bali3 staat zodra je binnenkomt hangt er een brief dat het vanaf die tijd kan vindt ik zelf vreemd aangezien overal pinnen gepromoot wordt, als je toch zegt dat je liever contant wil moet je de zaak verlaten,  nu zou je kunnen zeggen rijdt naar een andere shop maar deze shop heeft ook nog eens de monopolie positie dat er in de buurt geen shop meer geopend kan worden ,dus bent haast genoodzaakt daar heen te gaan , vaak klopt het aantal gram in de topvoordeel totaal niet ,maar daar hebben we ons bij neer kunnen leggen maar het niet pinnen vindt ik vrijwel asociaal

Grt.

Een tevreden roker is geen onruststoker…
R.I.P. ~ Nederlands gedoogbeleid….

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?