Het NRC kwam onlangs met het nieuwsbericht dat kweektenten volgens de politie een probleem zijn voor de opsporing.

Bron NRC: “De politie rolt in Nederland gemiddeld 16 keer per dag een hennepplantage op. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die NRC opvroeg bij de politie. In 2015 ging het om 5.856 plantages, een vijfde van de bestaande kwekerijen. Volgens de landelijk coördinator van het hennepteam van de politie, is het een illusie te denken dat alle kwekerijen kunnen worden opgerold. „Al zitten we met 36.000 man er bovenop, we hebben nog steeds de hele dag werk” zegt hij. Doordat kwekers steeds vaker hun plantjes telen in wiettenten die warmte en geur tegenhouden, is opsporing afgelopen jaren moeilijker geworden. De tenten worden via internet besteld en zijn in diverse maten verkrijgbaar.”

Meer en meer noemt de politie en de pers tegenwoordig alle plekjes waar planten worden aangetroffen “kwekerijen”. Vroeger telde je onder de vijf planten helemaal niet mee. Toen werd de plant nog echt gedoogd, nu wordt ze misbruikt voor politieke doeleinden. Alsof ome Jaap als hobbyist met zijn 4 plantjes een kwekerij is en voor de maffia werkt!? Maar dat is blijkbaar voor het gemak waarmee de cijfers dan weer misbruikt kunnen worden. Er zijn dus nog 80% boeven te vangen beste mensen! Glasheldere en keiharde wartaal die we helaas gewend zijn van ons justitieel apparaat.

Het wordt dus steeds lastiger om deze goedgekeurde en uitermate veilige tentjes te traceren. Volgens signalen bij We Smoke zijn de meeste kleine hobbytelers erg tevreden over de manier waarop ze eindelijk op een verantwoorde manier een eigen rokertje of dampertje kunnen telen. Veel ouderen en aan huis gekluisterde mensen hebben veel baat bij zo’n kant en klaar tentje. Ook medicinale consumenten durven het steeds meer aan om deze oorlog te trotseren met zo’n KiWa goedgekeurde kweektent. “Laat de politie maar komen, ik ben niet bang meer” horen wij hun steeds vaker roepen. Stel je toch eens voor dat jij iemand, die z’n leven lang chronische pijn heeft, dit zou moeten ontzeggen. Onze regering doet dat met dit beleid wel.

Stekker d’r in en de boel draait veilig, geruisloos en bovendien reukvrij! Dat is toch hét grondbeginsel van de 5 gedoogde planten? Op een veilige manier je eigen plant telen zonder overlast te veroorzaken voor je huisgenoten, je woonomgeving en je buurt. Prima toch? Dat zou de overheid toe moeten juichen, of op zijn minst met rust moeten laten!

Het NRC vervolgt, “Het aantal opgerolde plantages is al jaren gelijk. Zo’n twee derde van de hennepkwekerijen wordt ontmanteld naar aanleiding van een melding van Meld Misdaad Anoniem. Het merendeel van de opgerolde kwekerijen bevindt zich in woonhuizen en kantoorpanden.”

“De wietteelt is uitgegroeid tot een kat- en muisspel tussen de criminelen en de politie. Kleine telers worden regelmatig gepakt, maar de „grote jongens” blijven meestal buiten schot. Maar die kleine telers „maken toch onderdeel uit van georganiseerde criminaliteit” zegt John Jespers, de coördinator van het hennepteam.

Hoog tijd dat hij zijn huiswerk beter gaat doen! De kweektent is de reactie op het absurde verbod op de plant en de repressieve maatregelen richting consument. Maar vooral een reactie op het verbod op alles, maar dan ook alles wat met het verzorgen en telen van een wietplant te maken heeft. De kweektent is juist hét compromis om mensen de kans te geven voor zichzelf te zorgen. Deze groep zelfvoorzienende consumenten maken in elk geval geen deel uit van de door politie genoemde “georganiseerde criminaliteit” of van “het gevaar in de woonwijk”.
Enige terughoudendheid in conclusies trekken door justitie is daarom wat ons betreft hier zeer op zijn plaats.
Het moet klaar zijn met het stigmatiseren en criminaliseren van cannabis consumenten!

De kweektent is wat ons betreft de wigwam waarin de zelfvoorzienende consument gezamenlijk de vredespijp kan roken om de strijdbijl te begraven. Dat zou John Jespers met zijn hennepteam ook nodig eens moeten doen!

Factcheck: Actie geeft altijd weer reactie. Mensen willen cannabis nou eenmaal nuttigen. De cannabiscultuur, met daarbij de gehele sector, is een bijzonder creatief ingestelde cultuur. De vraag naar dit volksmiddel zal net als altijd gewoon blijven bestaan, wel of geen verbod.

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?