Foto en artikel in:BNDeStem/RobertvandenBerge

Sinds de zomer van 2014 heeft We Smoke samen met SVCK en andere professionele partners een training voor coffeeshopmedewerkers ontwikkeld. Vanuit de ervaringen die We Smoke in Haarlem heeft opgedaan met het Keurmerk voor coffeeshops is er met dit cursuspakket in een behoefte voorzien voor zowel de gemeenten als voor de coffeeshopsector.
Na de laatste training in het najaar van 2015 heeft SVCK haar training vernieuwd en start op 22 maart weer met de een eerste cursus. Hier op kan worden ingeschreven via de website van de Stichting Vakbekwaamheid Cannabis Keten.

Persbericht: november 2015

Coffeeshop Noorderlight X klaar voor de toekomst

Verkoopmedewerkers volgen training vakbekwaamheid cannabis verkoper

In de maand oktober van dit jaar volgden medewerkers van coffeeshop Noorderlight X uit Etten-Leur de training Vakbekwaamheid Cannabis Verkoper. Met het vakbekwaamheidsvignet zichtbaar op de gevel laat coffeeshop Noorderlight X zien een verantwoorde onderneming te zijn met een toekomstgerichte visie.
De  vakbekwaamheidstraining is een initiatief van de Stichting Vakbekwaamheid Cannabis Keten (SVCK) en consumenten vereniging We Smoke.

SVCK is in het leven is geroepen om de vakbekwaamheid en het goed gastheerschap binnen de cannabisketen te vergroten. De medewerkers van coffeeshop Noorderlight X kregen, net als zo’n honderd andere collega’s in het land die hen voorgingen, de gelegenheid om dit vakbekwaamheidscertificaat te behalen. Zij hebben hiervoor meerdere programmaonderdelen succesvol moeten doorlopen. Zo is consumenten vereniging We Smoke en cannabisexpert Wernard Bruining ingegaan op cannabis, consumenten en verkoopethiek. Een preventiedeskundige heeft inzicht gegeven in verslaving, gezondheidszorg en goed gastheerschap. Met de onderdelen agressie, documentcontrole en overvaltraining hebben gespecialiseerde acteurs van een veiligheidsbureau de cursusdag afgesloten. Na het afleggen van een schriftelijk examen hebben alle medewerkers het vakbekwaamheidscertificaat succesvol behaald.

Stichting Vakbekwaamheid Cannabis Keten ( SVCK ) haakt met trainingen voor coffeeshop personeel in op het vraagstuk over cannabisgebruik en de vermeende gezondheidsrisico’s. Gemeenten schreeuwen om oplossingen en coffeeshops worden steeds vaker door rechters gezien als goedbedoelde ondernemingen. Wetsvoorstellen ter bescherming van de consument lopen stuk of zijn niet uitvoerbaar. SVCK is stellig van mening dat vraagstukken zoals gezondheidsrisico’s, veiligheid en bijvoorbeeld overlast in de buurt, met adequaat opgeleid coffeeshoppersoneel voor een groot deel het hoofd kan worden geboden.

Naast de politiek vraagt ook de coffeeshopsector om opgeleide medewerkers in hun coffeeshops. Personeel dat met kennis van zaken hun bezoekers in een veilige omgeving kunnen bedienen en op de hoogte zijn van problematiek in hun gemeente. Een coffeeshop speelt een cruciale rol in het geven van adequate voorlichting en het bieden van een veilige omgeving voor de consument. Met deskundig opgeleid personeel kunnen gemeenten en de coffeeshops deze rol versterken.
Met de training Vakbekwaamheid Cannabis Verkoper biedt SVCK een belangrijke bijdrage aan de verdere professionalisering en regulering van coffeeshops.

Website: www.svck.nl
Twitter: @StichtingSVCK

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?