Botanisch gezien bestaan er drie (3) soorten van de hennep-plant waar het allemaal mee begint, teweten; Cannabis Sativa, Cannabis Indica en Cannabis Ruderalis. Sativa en Indica zijn de enige twee soorten die effect hebben.

Cannabis Sativa heeft in de regel een meer uplifting (high) effect, waar Cannabis Indica juist een vertragend effect heeft.
In de coffeeshop kun je dus bewust kiezen voor een bepaalde soort, met bepaalde effecten. Dit geldt voor zowel wiet als hasj.

Inmiddels zijn we -ten opzichte van de originele planten- vele kruisingen (strains) verder. De soorten die je nu aantreft in de coffeeshop zijn veelal samengesteld uit ‘ouders’ met beide kenmerken en effecten. Hierdoor geniet je bijna nooit van uitsluitend een uplifting of vertragend effect. Wel kun je nog steeds kiezen voor een soort die overwegend effecten van danwel Sativa, danwel Indica bevat.

Maar we hadden het over het verschil tussen stoned of high… Op basis van onze eigen ervaringen hebben we e.e.a. voor je uit weten te splitsen.

Indica Stoned: Je voelt je zwaarder, je beseft dat je óp de bank zit, maar voor je gevoel zak je er half doorheen. Ze kunt zonder verder nadenken genieten van nagenoeg elke film, maar kunt soms moeite hebben om de verhaallijn bij te houden. Je zintuigen werken overuren, muziek en beeld (van dezelfde bron) komen intenser over. Je kunt makkelijker overprikkeld raken, maar ziet van veel dingen de humor wel in. Lachkicks zijn geen bewust doel, maar gebeuren gewoon. Je bevindt je het liefst in een rustige omgeving, waarbij je niet veel hoeft te doen, want zelfs het halen van een drankje uit de koelkast achter je, kan voor serieuze overwegingen zorgen.

Sativa High: Je voelt je fris, lekker snel en je snapt het allemaal wel. Je hebt zin om actief te doen en kan het schoonmaken van de keuken opvatten als een mooie uitdaging. Het openbaar vervoer of de supermarkt tijdens spitsuur, zijn geen probleem. Je doorziet slimme acties en geniet intens van positief-getinte films of je favoriete muziek. Zeker in gezelschap van andere blowers kunnen lachkicks oplopen tot niveautje spierpijn. Toch kan deze trip eindigen met een wat meer indica-overwegend karakter.

Let op: ben je zwanger of heb je andere condities die het niet aanraden om cannabis te gebruiken, zoek het risico dan niet op!
Zorg in elk geval dat je wat te drinken bij de hand hebt, zelfs als de koelkast zo ver weg lijkt!

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?