De meest voorkomende manieren van het nuttigen van cannabis zijn; roken, dabben, vapen en eten.
Onder roken verstaan we een joint of een pijpje, dabben is het roken van wax of olie door middel van een ‘rig’, vapen is het verdampen van de werkzame stoffen om dit vervolgens te inhaleren en eten spreekt voor zich.

Joint: Voor het roken van cannabis kun je dus verschillende kanten op. Afhankelijk van o.a. je smaak-voorkeur, kies je een bepaalde methode. Je kunt een ‘voorgedraaide’ bij de coffeeshop halen of zelf een jointje rollen. Voor de meeste blowers is het rollen van een jointje een belangrijk deel van het blowen. Sommige mensen hebben dit dan ook tot kunst verheven.
Gebruik je een pijpje, dan komt de tabak vaak te vervallen. De hijsjes die je neemt, zijn meestal kleiner, maar heftiger. Het effect is nagenoeg hetzelfde, met dien verstande dat je geen tabak rookt zoals bij een standaard nederlandse joint.

Dabben:Het dabben gaat anders in zn werk. De meest schone manier is het gebruik maken van een rig. Een rig (aangepaste waterpijp-constructie)bestaat -in het ideale geval- van een speciaal soort gehard glas. De naald waar de wax of olie op wordt aangebracht, wordt voordien heet gestookt. Doordat de wax of olie in contact komt met de hete naald, verbrand de substantie en kun je de rook inhaleren. Ook dit is een tabaksloze methode.

Vapen: Ook tabaksloos, is vapen. Hiervoor heb je een vaporizer nodig, die zowel op broekzakformaat, als op koelkastformaat te vinden zijn. Een vaporizer maakt gebruik van een gloeispiraal die veelal elektrisch wordt opgewarmd tot een gunstige temperatuur. Bij deze temperatuur verdampen de werkzame stoffen van de wiet of hasj die je in je vaporizer doet. Je kunt ervoor kiezen direct uit het apparaat te lurken, of eerst een speciale plastic zak vol te laten lopen, zodat je voorlopig even genoeg hebt.

Het in groepsverband ‘roken’ is onderhevig aan ongeschreven regels. Om hier meteen maar vanaf te zijn, hebben we besloten om ze voor je op te schrijven:
– De Puf, Puf, Pass methode; Je neemt twee hijsjes en geeft de beurt aan de volgende.
– BBB volgorde; Buyer, Builder, Bystander. De eigenaar van de cannabis heeft het recht op de eerste teugen, de bouwer van de joint is next in line en degene die er niets voor heeft hoeven doen, komt als laatste.
Be High, be Fly; Als iemand aangeeft voldoende te hebben, dan ga je niet pushen. Stukje respect.
– ‘Velpon’; een kreet die je kunt gebruiken als iemand de joint te lang heeft vastgehouden en heeft laten sterven, zonder tijdig door te geven. (hierop kunnen verschillende andere lijm-merken -als variatie- worden toegepast)
Vanzelfsprekend ben je er vrij in om af te wijken van bovenstaande regels:-)

Eten: Cannabis, in welke vorm dan ook, is nou niet de uitgesproken smaakmaker voor je avondeten. Hoewel een frikadelletje THC-mayo ons nog best aantrekkelijk klinkt, wordt wiet of hasj vaak met zoete producten gecombineerd (zogenaamde space-producten). Je kunt het tegenkomen in verschillende zoetigheden, van chocolade tot cake. Let op, het nuttigen van space-producten heeft een ander effect dan ‘roken’, dus probeer eerst, voordat je losgaat!

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?