We lopen allemaal zeer regelmatig tegen de verschillen tussen mannen en vrouwen aan. Om mijn relatie goed te houden, wijdt ik hier nu even niet verder over uit;-) Deze verschillen zijn eveneens terug te zien in het effect dat cannabis heeft op de twee seksen.

Mocht het je nog niet opgevallen zijn, er bestaat een biologisch verschil tussen mannen en vrouwen. De manier waarop het menselijk lichaam met cannabis omgaat, staat of valt met deze biologische verschillen. De verschillende stoffen die samen onder de noemer ‘cannabis’ in je lichaam terecht komen, hebben het eigenaardige gedrag om zich op te slaan in vetweefsel.  Het spijt me dames, maar doorgaans hebben vrouwen hier wat meer van dan mannen. Theoretisch zou dus het effect van cannabis bij vrouwen heftiger moeten zijn, maar dus ook meer ‘risico’ met zich meebrengen.
Er is meer wetenschappelijk onderzoek nodig om bovenstaande redenatie te onderbouwen.

Wat wel reeds uit onderzoek naar voren is gekomen, is dat mannen verslavingsgevoeliger zijn. In de regel hebben meer mannen dan vrouwen dus ook een ‘cannabisverslaving’. Vrouwen met een regelmatige ‘craving’ naar cannabis zouden dan juist weer meer kans lopen op depressies.

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?