Beste bezoeker,

Na de lancering van deze nieuwe website op 20 april jongstleden willen wij  jullie, onze sympathisanten en bezoekers graag op de hoogte houden. Voor We Smoke is het steeds belangrijker om via regelmatige communicatie onze nieuwe koers voor de komende jaren bij iedereen neer te leggen. Vooral de feedback die wij van jullie terug krijgen bepaalt onze koers. Om deze berichten rechtstreeks te ontvangen kun je je ook opgeven voor onze Nieuwsbrief.

De lancering van de website verliep 2 weken geleden (op 420) niet zo vlekkeloos als we hadden gedacht maar met een vertraging van een klein uur zijn we om 17:15 toch live gegaan. Trots, maar ook teleurgesteld.
Drie kwartier voor afgesproken tijd (16:20) kregen wij plotseling een “NO GO” van het betaalsysteem/internetbedrijf Mollie, die het betaalsysteem van iDeal voor ons zouden verzorgen. Zij werden op het laatste moment teruggefloten door hun management omdat We Smoke een “cannabis gerelateerde” organisatie is. Dat hadden ze op het laatste moment pas opgemerkt en de paniek sloeg blijkbaar toe. Daar sta je dan als belangenorganisatie met je goede gedrag en nieuwe plannen. De zoveelste stigmatisering van de blower die we tegenkomen op ons pad. Ach, uiteindelijk geeft het alleen maar meer motivatie om door te gaan met onze missie. Na 40 jaar gedogen, met inmiddels de derde generatie cannabisliefhebbers, willen we eindelijk wel eens geaccepteerd worden.

We zijn uiteindelijk toch online gegaan omdat we het symbolische momentum van 4:20 op 20 april niet konden en wilden negeren. Afijn, even een vuurpijl zonder echte knal dus… maar niet getreurd. Vanaf deze maand starten we zoals gepland met een nieuwe campagne om onze boodschap, “de collectieve krachtige stem namens de cannabisconsument” te verkondigen.  De campagneplannen staan op papier en op de achtergrond zijn we iedereen aan het optrommelen die ons kan helpen. Binnenkort meer nieuws daarover, onder andere in jouw coffeeshop!

De website staat nu in grote lijnen. Het bestuur is bezig om het archief van de stichting te rangschikken en nieuwe stukken te schrijven. Ook hebben we twee nieuwe ambassadeurs gevonden die de website regelmatig gaan vullen met inhoud. Mensen die zich geroepen voelen om met goede onderbouwing ons te helpen met teksten of ideeën kunnen zich aanmelden via onze contactpagina.

Het inschrijfsysteem is helaas dus nog niet gekoppeld aan een geautomatiseerd betaalsysteem, wat onze uiteindelijke wens is. We willen op het hoogste podium mee blijven praten en activiteiten blijven ontwikkelen. Hiervoor zijn financiële middelen onmisbaar. Voor nu kun je je als sympathisant in elk geval wel alvast inschrijven als Tientjeslid bij We Smoke, nu nog zonder verplichte betaling van je tientje. Hier komen wij binnenkort op terug bij alle nieuwe leden die zich nu al hebben ingeschreven. Natuurlijk kun je altijd een vrije donatie doen door rechtstreeks op onze bankrekening te storten. De bankgegevens staan onderaan op onze website.

We Smoke is nu volop in onderhandeling met een nieuwe partij die eventueel wel bereid is de dienst te verlenen om via iDeal te kunnen betalen. In een uiterste geval zullen we de betalingen van een tientje per jaar handmatig moeten laten uitvoeren door de leden zelf. Het vergt nu waarschijnlijk nog enige weken voordat we daar iets definitiefs over kunnen melden. Ook de poster/flyercampagne, die onder andere via coffeeshops verspreid wordt, moet dus even op zich laten wachten. Greengo en Hemplyne nemen via TGC-Trading in Tilburg het grootste deel van deze verspreiding voor hun rekening. Daar ligt het drukwerk reeds klaar voor verzending. We hebben inmiddels een eerste serie eigen vloeiboekjes met logo kunnen bestellen bij JaJa uit Breda, die ook de eerste 1000 welkomstpakketten voor onze nieuwe leden verzorgt en de verzending regelt. Deze week zullen we ook een eerste partij “We Smoke stickertjes” worden besteld om aan dit pakket toe te kunnen voegen. Als nieuw Tientjeslid heb je straks dus je jaarlijkse tientje eigenlijk al meteen terugverdiend aan rookgerei.

Volgende maand op 12 juni zullen wij op Cannabis Bevrijdingsdag weer met een stand aanwezig zijn op de hennepmarkt met ons We Smoke-team. Daar zullen wij onszelf in een nieuw jasje presenteren en informatie verstrekken over de komende activiteiten van We Smoke. Natuurlijk kun je daar ook inschrijven om voor het komende jaar Tientjeslid te worden van ons collectief.

We hopen je daar in elk geval te zien!

Ons digitale team is volop bezig om de site zoveel en zo snel mogelijk te vullen met functies, nieuwtjes en meer. Volg ons voor direct nieuws en info ook op social media.
Stay tuned!

Bestuur stichting We Smoke

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?