Meten is weten!

In gesprek met de overheid

CannaWijzer is als gesprekspartner een van de belangrijke schakels tussen de regering, de coffeeshop en de consument. Dit lobbyen bij de overheid en coffeeshops doen wij al sinds 2010. Deze gesprekken vinden niet alleen plaats op basis van onderbuikgevoelens. Onze ervaring en samenwerking met de “wietsector” zorgen ervoor dat we goed weten wat er speelt en wat er nodig is om een toekomstbestendig cannabisbeleid te krijgen. Met deze boodschap onderbouwen wij ons verhaal bij burgemeesters en bij beleidsmakers in Den Haag. Toch is dat niet voldoende. Nu we gaan experimenteren met gecontroleerde wiet willen wij als consumentenorganisatie onze positie verder versterken. Dit kan alleen door goed te meten! Met duidelijke data kunnen we onze wensen en gedragingen tastbaar maken en hebben we een weerwoord tegen eventueel “fake news” of valse onderzoeksrapporten. Hier komt ons nieuwe Platform Cannabis in Town (CiT) om de hoek kijken.

Consumentenpanel

Ons denken en onze waarheid is niet persé dé waarheid. Tegenstanders hebben hun waarheid, vaak een waarheid gevoed door een principiële of oude overtuiging zoals het geloof en niet door rationeel denken. Deze oude gedachten moeten wij voorzichtig zien te doorbreken. Respect en acceptatie maar vooral geduld zal daarbij hard nodig zijn. Na een veelbelovend gesprek met de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) volgen nu het ministerie van Justitie en van Volksgezondheid. Al deze partijen geven aan een consumentenpanel belangrijk te vinden bij de monitoring van de experimenten.
Met onze CiT-app 2.0 kunnen alle stakeholders in dit dossier straks zien wat er ‘real-time’ gebeurt in cannabisland.

Digitaal bouwbedrijf

Na ruim 3 jaar brainstormen en ontwikkelen was de tijd rijp om onze CiT-app in een rechtsvorm te gieten en voor te stellen bij politici, beleidsmakers en de cannabissector. Om te zorgen dat CiT 2.0 het levenslicht gaat zien hebben wij samen met een notaris “Brightpulse” opgericht. Brightpulse is semi-commercieel en vooral gebaseerd op ‘consumerprofit’ waarbij 80% in handen zal zijn van de community, ook de eventuele winst die in de toekomst gemaakt gaat worden zal terugvloeien naar de CiT-community. Zo wordt jij straks als deelnemer een wezenlijk onderdeel van de CiT community en mag je meepraten en stemmen bij toekomstige ontwikkelingen. Een raad van toezicht zal zorgen dat dit transparant en democratisch gebeurt. Met trots kan ik melden dat Hidde Siers (Plantarium/Informatiecentrum Medicinale Cannabis) het eerste bestuurslid is die deze controlepositie op zich zal nemen. De input van de consument is voor het slagen van het experiment broodnodig. Wij kunnen bepalen waar dingen niet goed gaan en waar andere dingen moeten worden bijgestuurd. Bij elke
fase van de wietproef is onze stem van cruciaal belang!

Lees onze gehele bijdrage in HighLife of via onderstaande link

Rubriek CannaWijzer-Highlife Nr.5 2018 Leesversie

Pagina's geëxtraheerd uit highlife0518jpg_Page1

 

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?