Vervuilde wiet geen gevaar voor volksgezondheid

Onlangs heeft het RIVM weer een test gedaan om vervuilde wiet en de risico’s daarvan te analyseren.
Het was volgens We Smoke meer een propaganda en persmomentje dan een echt wetenschappelijk onderbouwd verhaal. Alsof er niks aan de hand is, dus ook geen enkele reden om de achterdeur te reguleren….. Beetje WC-eend gehalte zit hier dus wel in!

Uit samples van 25 coffeeshops zijn 23 samples vervuild volgens deze test. Het RIVM geeft echter aan dat er niets aan de hand is, de aanwezige hoeveelheid pesticiden op de wiet is niet schadelijk voor onze gezondheid. Althans de hoeveelheid overschrijdt niet de wettelijke marge die hiervoor gesteld is.

Stelt ons dit als consumentencollectief gerust? Nee, wiet moet gewoon schoon, biologisch en betrouwbaar zijn.
Regel de keten!

Ben je geïnteresseerd naar de resultaten…

RIVM testresultaten 2015

RIVM testresultaten 2008

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?