Samen een doel bereiken?

Heb jij als cannabisliefhebber een wens of doel? Wil je graag met anderen samenwerken om dit te bereiken?  Je zou wel willen maar hebt eigenlijk helemaal geen tijd? Of vindt je gewoon dat anderen dat beter voor jou kunnen doen?

In al deze gevallen is het goed dat er al jaren een consumentenclub is die dat voor en met jou wil doen!

Consumentenvereniging We Smoke heeft in haar hoedanigheid als stichting in de afgelopen vijf jaar al meerdere keren van zich laten horen. Vooral acties rondom de wietpas in het begin van 2012 leverde de stichting een achterban op van zo’n 8000 geregistreerde sympathisanten. Blowers en cannabisliefhebbers schreven zich massaal in op de website van We Smoke.

In de zomer van 2012 haalde de stichting met behulp van de gehele cannabissector 45.435 handtekeningen binnen voor een burgerinitiatief. Helaas was het onderwerp in de afgelopen 2 jaar al op de agenda van de Tweede Kamer behandeld.  Toch vond We Smoke een extra debat in Den Haag op dat moment broodnodig! Met het oog op het Algemeen Overleg van 13 december over de Wietpas, hebben wij op 10 december 2012 het pakket met handtekeningen aangeboden als petitie aan alle woordvoerders van Veiligheid & Justitie van de Tweede Kamer.
De Nederlandse cannabis consument bleef massaal uit de coffeeshop omdat het verplicht registreren hen niet bepaald in het juiste keelgat schoot. Uiteindelijk is de Wietpas als zodanig teruggedraaid tot alleen het verbod op buitenlanders, het zogenaamd i-criterium.

Petitie2012

Ook tijdens verkiezingen is We Smoke in staat geweest om extra mensen op de been te krijgen. Zoals vele medestrijders in deze dwaze hennepoorlog is ook We Smoke meegereisd in een campagnekaravaan van zowel de landelijke politieke partijen als met de gehele cannabissector. “Laat je stem niet in rook opgaan, stem cannabisvriendelijk” was en is nog steeds de leus die de blower bewust moet maken van zijn of haar invloed op de politiek. Ook tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen en die van de provinciale staten (Eerste Kamer) droeg We Smoke haar steentje bij aan de opkomstbevordering van burgers, blowers en buitenlui.

Wil jij je stem laten horen voor een eerlijk en betrouwbaar cannabisbeleid? Sluit je aan bij We Smoke en draag bij aan de macht van het collectief. Er is nog heel veel werk aan de winkel en vanaf een tientje per jaar doe je al mee!

 

 

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?