Wat gaat Canada doen met cannabis?
USA vs Portugal vs Nederland

Canada’s nieuwe regering heeft beloofd om cannabis te legaliseren in 2017. Maar tot dat gebeurt kun je nog steeds bestraft worden voor het bezit, de productie of de verkoop van cannabis. Al deze activiteiten zijn illegaal en eventuele sancties, indien betrapt, variëren van een kleine boete tot een strafblad. Uitkomst van een rechtszaak hangt af van de vraag of je eerdere veroordelingen hebt gehad, maar ook van de specifieke omstandigheden waaronder het incident gebeurde: de hoeveelheid cannabis die in je bezit gevonden is, of dat je ermee rijdt onder invloed, en andere specifieke factoren. Recidivisten kunnen nu dus meer ernstige gevolgen ondervinden en de rechterlijke kosten moeten zeker serieus worden genomen, omdat dan nog strenger gestraft wordt.

Zelfs als cannabis in Canada wordt gelegaliseerd, zoals verwacht, zullen een aantal activiteiten mogelijk nog strafbaar zijn.
Cannabis gerelateerde straffen zullen blijven bestaan, maar voor andere vergrijpen. Niemand verwacht dat als het roken van wiet vrij wordt gegeven overal gerookt gaat worden. Van volledige legalisatie zal ook niet perse sprake zijn maar eerder van een goed gereguleerd systeem. Laten we eens zien wat de mogelijke wetswijzigingen in Canada kunnen brengen door te kijken naar drie landen waar deze softdrug gedeeltelijk is gelegaliseerd of gereguleerd.

 

Origineel bericht , klik hier.

Marijuana Lessons for Canada: USA vs Portugal vs Netherlands
Source: omqlaw.ca

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?