Boeken over cannabis, coffeeshops en kwekers

Kanker & Cannabis (Monique Posthumus)
ISBN: 9789020212747
Website: Blog Monique Posthumus
In haar boek doet zij verslag van haar zoektocht naar alternatieven na de diagnose ongeneeslijke darmkanker in het voorjaar van 2014. De chemokuur maakt haar zo ziek dat zij besluit hiermee te stoppen. Een moedig besluit; zij is op dat moment net 50 en heeft twee opgroeiende tieners.

 

 

GROENEVINGERS_Beilen1
(vanaf 19 mei 2016)Groene Vingers, Marrika van Beilen
ISBN: 9789461644329
Website: Van Gennep boeken AmsterdamGroene vingers is een spannende reconstructie van een spraakmakende zaak rond de Bierummer wiettelers, en een bijdrage aan het debat over de legalisering van de hennepteelt.
Humboldt
Humboldt, Green Gold.
ISBN: 9789462287099
Website: www.greengoldphotography.comFotograaf Steef Fleur legde de oogst vast van 2014. De serie was vooral mooi in plaats van gevaarlijk, wat eigenlijk moeilijk voor te stellen is. Journalist Martin van de Velde zorgde voor de tekst bij de foto’s  en interviewde een lid van de Humboldt scène die is geboren en getogen tussen de planten.
Wietindustrie
De Wietindustrie, De slag om de achterdeur. Maalsté & Panhuysen
ISBN: 9789046818909
Website: www.accesinterdit.nlDe auteurs van De Wietindustrie laten in hun boek zien hoe de grote jongens te werk gaan en hoe zij de toekomst zien. Grote internationaal opererende ondernemers bereiden zich voor op een toekomst van gereguleerde handel in cannabis. Inmiddels is er een herziende druk.
WietenHoning
Land van wiet en honing, Karel Michiels
ISBN: 9089242929Wiet is niet voor iedereen. Sommige mensen kunnen er niet tegen, anderen zijn er tegen, nog anderen hebben er niks tegen maar er ook niks mee. Voor hen kan dit boek een openbaring zijn, een bron van informatie die een heel nieuw licht werpt op het beeld dat ze altijd van cannabis gehad hebben. Land van wiet en honing is geen pleidooi maar vertelt de andere kant van het verhaal
Spong
De hypocrisie van de achterdeur
Spong, Smeets en Vis
ISBN: 9789460036217 Uitgeverij: BalansWaarom het Nederlandse softdrugsbeleid onhoudbaar is.
Op meedogenloze wijze laten Gerard Spong, Sidney Smeets en Tim Vis zien hoe de overheid huichelt in de stukgelopen strafzaak tegen de Almeerse coffeeshop Koffie & Dromen. Lokt de overheid niet crimineel handelen uit?
Sience of Marihuana
The Science of Marijuana,Leslie Iversen
ISBN: 0-19-515110-0
Na alcohol en nicotine, marihuana is de meest gebruikte “recreatieve” drug in westerse landen. In de wetenschap van marihuana verklaart de auteur de opmerkelijke vooruitgang die is geboekt in het wetenschappelijk onderzoek op cannabis met de ontdekking van specifieke receptoren en het bestaan van natuurlijk voorkomende cannabis-achtige stoffen in de hersenen.
polderwiet-nicole-maalste-michiel-panhuysen-cannabis-hennepteelt
Polderwiet, Maalsté & Panhuysen
ISBN: 9789026104107
Website: www.accesinterdit.nlPolderwiet is een unieke serie portretten die samen een dwarsdoorsnede schetsen van de wietteelt in Nederland. Aan het woord komen professionele kwekers, idealistische hobbykwekers, commerciële kwekers en legale ondernemers in de branche – mensen uit alle lagen van de bevolking.
Too-High-To-Fail_Doug_Fine
Too high to fail, Dough Fine
ISBN: 9781592407095
The nation’s economy is in trouble, but one cash crop has the potential to turn it around: cannabis. But, thanks to Nixon and the War on Drugs, marijuana is still synonymous with heroin on the federal level even though it has won mainstream acceptance. Too High to Fail is an objectively (if humorously) reported account of how one plant can change the shape of our country, culturally, politically, and economically.
HeleneHennep
Helende Hennep, Wernard Bruining
ISBN: 9077116001
De geschiedenis van het product wordt helder uit de doeken gedaan. Zeer interessant.
Zeer goed weergegeven hoe zelf het product te fabriceren. Aan de hand van patiëntervaringen wordt duidelijk wat je zou kunnen verwachten van het product.
onkruid-vergaat-niet
Onkruid Vergaat niet, Deborah Bruin
ISBN: 978-90-75942-00-8   Website: Deborah BruinOnkruid vergaat niet is een gecombineerde eindscriptie voor de mastervarianten Strafrecht en Staats- en bestuursrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Omdat beide rechtsgebieden deel van het coffeeshopbeleid uitmaken, was het nodig beide te combineren om tot een beknopte, afgewogen beschrijving te komen van ons huidige coffeeshopbeleid en de ontstaansgeschiedenis daarvan.
utopisme-van-de-drugsbestrijding
Het utopisme van de drugsbestrijding, Egbert Tellegen
Website: metsenmets.nl
Gratis downloadpagina (ePub) : Het utopisme van de drugsbestrijdingHet gebruik van drugs is een verschijnsel van alle tijden, maar de wereldwijde drugsbestrijding is pas ruim een eeuw geleden begonnen. In dit boek wordt de geschiedenis van de drugsbestrijding beschreven en een reeks van schadelijke effecten van die bestrijding, onder andere voor de rechtsorde en volksgezondheid, besproken.
Jan Geurtz
De verslaving voorbij, Jan Geurtz
ISBN: 90-263-1720-4
Website: Jan GeurtzIn 1999 verscheen “De verslaving voorbij”, een boek over alle eigentijdse verslavingen, en hoe je er op een eenvoudige manier vanaf kunt komen. Het is in 2007 in het Duits verschenen: “Suchtfrei, die Illusion durchschauen”.

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?