We zijn de helft van de maand juni alweer gepasseerd. Tijd voor een update over de ontwikkelingen bij We Smoke.

In onze laatste nieuwsbrief hebben we jullie op de hoogte gebracht van de nieuwe startup en de promotiecampagne van We Smoke. Tijdens Cannabis Bevrijdingsdag hebben we ons sinds lange tijd weer in vol ornaat kunnen presenteren aan het publiek. Het was een geslaagde dag waarbij we zowel nieuwe leden hebben binnengekregen als nieuwe contacten en een aantal potentiële ambassadeurs voor de stichting. Op dit moment zijn we dat nog volop aan het verwerken. Een impressie: Cannabis Bevrijdingsdag was feest!  Heb jij ook ambities om vanuit jou specialiteit iets te betekenen voor het collectief? Geef je dan via het contactformulier op als ambassadeur van We Smoke.

Tijdens deze zelfde Cannabis Bevrijdingsdag hebben wij met trots onze eigen consumenten-app aan het grote publiek gepresenteerd. Deze coffeeshop locator is een eerste stap naar een volwaardig digitaal platform/community waar wij als consumenten onze ervaringen over cannabis en coffeeshops kunnen delen. Een lang gekoesterde wens van de stichting.  Wil jij al direct meedoen met We Smoke en mooie prijzen winnen? Hier alvast een eerste kennismaking! We Smoke Cannabis in Town

Daarnaast staan we klaar om ons in te zetten voor de nieuwe enquête Grass Poll die begin juni van start is gegaan. De uitvoering en de resultaten van dit onderzoek zijn van grote waarde voor ons als consumentenbond. Data is kennis, en die kennis geeft ons weer extra slagkracht om invloed uit te oefenen op de beleidsmakers. We zijn bijzonder blij met dit gezamenlijk initiatief! Hier ons artikel over Grass Poll: Grass Poll, laat je horen!

Op 7 juni jongstleden is We Smoke uitgenodigd door Tweede Kamerlid Vera Bergkamp van D66 om van gedachten te wisselen over hun nieuwe initiatief tot een cannabiswet. Namens We Smoke is Dimitri Breeuwer aan tafel geschoven met de afgevaardigden van de PCN, BCD, THC-Haarlem en een laborant/analyst. Afgesproken is om ook in de toekomst in een soortgelijke opstelling na te denken over een nieuw cannabisbeleid. Een week later vond in de Tweede kamer het Algemeen Overleg plaats over het coffeeshopbeleid. We Smoke was hier wederom aanwezig als publiek en criticus. Veel nieuws is hierover niet te melden behalve dat de PvdA nog steeds vasthoudt aan het regeerakkoord. Jammer! Consumenten én de branche moeten meer betrokken worden bij aanpassingen in dit kromme beleid vinden wij! Wordt dus vervolgt.

Op dit moment worden plannen geschreven om met We Smoke het land weer in te gaan voor een tour. Tijdens deze tour willen wij consumenten bewust maken van de situatie in cannabisland en vragen wij ze om bij ons aan te sluiten door tientjeslid te worden. Daarnaast willen wij ook coffeeshops en het publiek aanspreken en vragen naar hun visie op de toekomst. Deze tour zal mogelijk worden gecombineerd met andere landelijke acties zoals bijvoorbeeld de Grass Poll. Bij een volgende nieuwsbrief hopen wij daar meer over te kunnen vertellen.

Na een bijzonder lang proces is het vanaf vandaag mogelijk om betalingen te verrichten op onze website. Deze functie is hard nodig om onze donateurs en Tientjesleden de mogelijkheid te bieden om te betalen via I-Deal.
Door een nieuwe website en een daar aan gekoppeld communicatieplan is het contact met onze sympathisanten en volgers elke dag aan het groeien. Het actief bezig zijn met nieuwe artikelen op de website en de social media werpt zijn vruchten af. Deze trend zullen wij zoveel mogelijk proberen door zetten in samenwerking met onze ambassadeurs en de webmasters. Daar ligt trouwens een belangrijke rol bij iedereen die aan social media doet. Goed informeren is tenslotte dé weg naar legalisatie. Wees dus actief op bijvoorbeeld jouw Facebook, Twitter of Instagram account!

De campagne met posters en flyers in de coffeeshop gaat van start en zullen vanaf vandaag worden verdeeld over het land. In de volgende nieuwsbrief zullen we verslag doen van de start van deze postercampagne. Ook daar vragen we straks iedereen om ons te helpen bij het verspreiden van onze boodschap.

Stichting We Smoke is een non-profit organisatie die werkt met vrijwilligers en donateurs. Het potje van de stichting is bijzonder mager. Elk tientje is nodig om activiteiten te ontplooien en voortgang te kunnen boeken. De laatste donaties die wij hebben gekregen en waarvoor wij onze dank willen uitspreken komen van de volgende afzenders:

Naast de donaties die wij bij een eerdere oproep kregen druppelen de eerste tientjesleden binnen. Daarnaast heeft een anonieme donateur onlangs 500 euro geschonken als starthulp voor de stichting. Dank voor deze gift uit Limburg!
Coffeeshop Pink uit Eindhoven heeft een donatie gedaan voor verdere bouw van het digitale systeem. Coffeeshop Pink stelt zich al jaren op als ambassadeur van We Smoke uit waardering en dank richting haar klanten.

Naast deze donaties werden we dezelfde week verrast door het personeel van coffeeshop The New Balance uit Zwolle. Ze hadden gezamenlijk de fooienpot omgedraaid en een bedrag overgemaakt op de rekening van We Smoke. Wat een geweldig gebaar, wetende dat de New Balance ons sowieso elk jaar steunt op wat voor manier dan ook! Hier ons eerdere artikel: Bedankje aan Zwolle!Nieuw Jasje

Stichting Pyramide uit Bussum stortte vorige week een prachtig bedrag als ondersteuning vanuit hun stichting. Hoe de ene stichting de ander kan helpen! Dankjewel daarvoor, een bezoekje aan Bussum staat hier op de agenda!!
Als nieuwe maatschappelijk partner hebben wij de firma UrbanGreen I-Grow uit Lelystad mogen verwelkomen. Deze partner schenkt ons een aantal artikelen uit zijn assortiment om te kunnen verloten aan onze nieuwe Tientjesleden. De eerste prijzen hebben we al kunnen verloten op Cannabis Bevrijdingsdag. Hoofdprijs : een I-Grow van ruim 200,= winkelwaarde. De winkelwaarde van al de artikelen loopt op tot een paar duizend euro. Dank aan deze groene mannen! De oud ondernemers van voormalig coffeeshop Checkpoint hebben hun oude headshop voorraad gedeeltelijk aan ons beschikbaar gesteld om te verkopen. Op deze wijze kan de stichting weer een extra centje verdienen op evenementen en markten. Dank voor deze tegemoetkoming uit Terneuzen!
Als extra mogelijkheid om fondsen te werven zal binnen korte termijn een extra balk aangemaakt worden op onze website. Op deze balk zullen wij “supporters” van We Smoke plaatsten. De eerste aanmeldingen liggen te wachten op nog een aantal gegadigden. Op deze balk kun je als supporter voor een afgesproken bedrag een logo plaatsen. We zijn als stichting wel kritisch en hanteren hiervoor enkele richtlijnen voordat wij overgaan tot plaatsing. Binnenkort meer daar over als er meer aanmeldingen zijn.
Voor zover de laatste berichten. Bezoek regelmatig onze website of social media kanalen om nog beter op de hoogte te blijven. En denk er aan, de cannabiscultuur dat zijn wij tezamen! Steun daarom We Smoke en doe mee voor één tientje per jaar.

© [2019] Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

...voor de consument.

 powered by Searacon

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?